Veelgestelde vragen (FAQ)

Vóór uw verblijf:

Hoe laat is het inchecken?
U kunt uw appartement inchecken tussen 16.00 en 18.00 uur. Wanneer u vóór 16.00 uur arriveert, kijken wij of uw appartement voor u klaar is. In dat geval zorgen wij ervoor dat u vroeg kunt inchecken (hiervoor geldt een toeslag). Zo niet, dan kunt u uw bagage bij ons achterlaten en de omgeving verkennen of ontspannen aan ons zwembad. Laat ons uw aankomsttijd weten, zodat wij uw check-in kunnen voorbereiden.

Is het mogelijk om later in te checken?
De openingstijden van de receptie zijn van 9.00 uur tot 13.00 uur en van 14.00 uur tot 18.00 uur. Als uw inchecktijd buiten de openingstijden van de receptie valt, is er niemand beschikbaar om u in te checken. U kunt echter nog steeds zelf inchecken om uw accommodatie binnen te komen. U kunt dan de volgende ochtend langskomen om het incheckproces af te ronden. Laat ons uw aankomsttijd weten, zodat wij uw zelf-check-in kunnen voorbereiden.

Wat is er bij aankomst in het appartement inbegrepen?
Bij aankomst zijn alle bedden opgemaakt en voorzien wij per persoon een handdoekenset, deze handdoeken worden iedere maandag, woensdag en vrijdag vervangen. We bieden ook shampoo, douchegel en vochtinbrengende crème van een lokaal duurzaam merk. In de keuken vindt u een theedoek, olijfolie, zout en peper en wat afwasbenodigdheden, wat schoonmaakgerei en wat thee/Nespresso-koffiecapsules. Al deze artikelen zijn bij aankomst complementair, maar worden niet bijgevuld. Wilt u meer Nespresso capsules aanschaffen, dan zijn deze bij onze receptie te koop voor € 5,- per 10 capsules.

Heeft u een bagageopslag?
Ja dat doen we! Als vroeg inchecken of laat uitchecken niet mogelijk is, kunt u uw bagage achterlaten in onze opslagruimte bij de receptie. Geniet gerust van ons zwembad of verken de nabije omgeving terwijl u wacht.

Accepteert u kinderen of groepen?
Casa Velha accepteert alleen gasten ouder dan 21 jaar en accepteert geen groepen.

Zijn de appartementen huisdiervriendelijk?
Nee, we accepteren geen huisdieren of hulpdieren in de appartementen of op het terrein van Casa Velha.

Serveert u ontbijt?
Ja, op verzoek en tegen een extra vergoeding kunnen wij onze gasten een ontbijtmandservice aanbieden. Voor meer informatie over onze ontbijtmanden kunt u direct contact met ons opnemen.

Is roken toegestaan?
Houd er rekening mee dat roken overal in de accommodatie ten strengste verboden is, ook in de accommodatie. Het is tegen de wet om in uw accommodatie te roken. Bij niet-naleving zal er een vergoeding in rekening worden gebracht die gelijk is aan de prijs van het verblijf van de volgende nacht. Wij waarderen uw begrip en medewerking bij het handhaven van een rookvrije omgeving voor alle gasten.

Is er privéparkeergelegenheid op het terrein?
Ja, onze parkeerplaats bevindt zich direct bij binnenkomst en is exclusief voor gasten van Casa Velha.

Kan ik bij jullie een auto huren?
Absoluut! We werken samen met NiceTrip om geweldige autoverhuur aan te bieden. Voor prijzen of aanvullende informatie kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen.

Heb je een zwembad?
Ja, ons zwembad bevindt zich naast onze receptie aan de rechterkant van het pand.

Is reserveren vereist voor de ligstoelen bij het zwembad?
Nee, reserveren is niet nodig. U kunt de stoelen op uw gemak gebruiken, maar vergeet niet de zwembadhanddoek te gebruiken die in uw appartement aanwezig is, of vraag er één aan bij de receptie, aangezien voor de stoelen een badhanddoek nodig is.

Wat zijn uw annuleringsvoorwaarden?
Zoals vermeld in onze Algemene Voorwaarden, wordt de gast bij het reserveren 50% van de reservering in rekening gebracht. De resterende 50% wordt pas 30 dagen voor aankomst in rekening gebracht. Alle betalingen zijn niet-restitueerbaar.

Waar kan ik beoordelingen van eerdere gasten over uw accommodatie lezen?
Recensies vindt u op TripAdvisor, Google Maps en op onze website.

Zijn uw appartementen geschikt voor rolstoelgebruikers?
Helaas hebben we geen appartementen aangepast voor rolstoelgebruikers.

Is er gratis wifi ?
Ja, al onze gasten hebben toegang tot gratis wifi in hun appartementen en bij het zwembad. De wachtwoorden worden bij aankomst verstrekt.

Tijdens je verblijf:

Hoe laat moet ik het appartement verlaten?
Onze uitchecktijd is vóór 11:00 uur. Wilt u eerder of later uitchecken, laat het ons dan weten.

Is het mogelijk om later uit te checken?
Laat uitchecken is afhankelijk van beschikbaarheid. Indien mogelijk kan dit geregeld worden tegen een toeslag van EUR 30. Houd er rekening mee dat deze optie afhankelijk is van beschikbaarheid en alleen op de dag zelf bevestigd kan worden.

Is het mogelijk om eerder uit te checken?
Als u vóór 9.00 uur moet uitchecken, kunt u de sleutel van uw appartement eenvoudig achterlaten in onze kluis bij de ingang van het pand.

Hoe vaak worden handdoeken en beddengoed vervangen?
Elke dinsdag, donderdag en zaterdag vervangt ons schoonmaakpersoneel alle handdoeken (zwembad-, bad-, gezichts- en douchemat) die u in de waszak in de badkamer stopt. Houd er rekening mee dat als de handdoeken niet in de waszak zitten, deze niet worden verschoond. Bovendien worden de lakens na elk verblijf van 7 nachten verschoond voor uw comfort en gemak.

Kan ik een kussen met een andere hardheidsgraad aanvragen?
Zeker! Als u de voorkeur geeft aan een harder of zachter kussen, kunt u dit eenvoudig aan onze receptie doorgeven. Wij zullen graag aan uw verzoek voldoen met een harder kussen.

Wat zijn de stille uren?
Onze stilte-uren zijn van 22:00 uur tot 09:00 uur. Wij vragen alle gasten vriendelijk om deze rustige periode te respecteren.

Kan ik een extra schoonmaakservice aanvragen?
Absoluut! U kunt een extra schoonmaakdienst aanvragen, die tussen de EUR 50 en EUR 70 kost, afhankelijk van uw appartementtype. We zullen de gevraagde timing afstemmen met ons huishoudelijk team voordat we deze bevestigen.

Wat zijn de uitcheckprocedures voor het verlaten van het appartement?
Zorg voor het volgende voordat u vertrekt:
– Afval afvoeren door het naar de container net buiten het complex te brengen.
– Zorg ervoor dat de gootsteen en/of vaatwasser schoon en leeg zijn.
– Zorg ervoor dat alle persoonlijke bezittingen zijn verwijderd.
– Verwijder de lakens , verzamel ze samen met de bad- en keukenhanddoeken en plaats ze in de badkamer in de waszak.
– Sluit alle deuren en ramen en schakel alle lichten en airconditioning uit.
– Sleutels inleveren bij de receptie of het aangewezen afleverpunt.

Ps: Als u het opruimen van uw accommodatie liever overslaat, kunt u een lazy checkout aanvragen voor EUR 50. Houd er rekening mee dat wij ons het recht voorbehouden dit bedrag te factureren als het appartement niet netjes wordt achtergelaten.

Wij verzoeken u vriendelijk om uw medewerking als teken van respect voor ons personeel en de volgende gasten.

Na uw verblijf:

Biedt u winterverhuur aan?
Ja, ons winterverhuurseizoen loopt van eind oktober tot eind maart. Voor prijzen of meer informatie kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen.

Waar kan ik meer informatie vinden over Casa Velha?

U kunt onze gasteninformatiegids bekijken die in elk appartement aanwezig is, of u kunt deze bekijken met de onderstaande QR-code:

Opmerking: geef tijdens uw verblijf de e-mailadressen van alle gasten door, zodat we u onze nieuwsbrief kunnen sturen, met informatie en kortingen voor uw toekomstige bezoeken aan ons.

Hoe kan ik contact met u opnemen?
U kunt ons een e-mail sturen op info@casavelha-apartments.com , of een bericht via WhatsApp naar (+351) 937 620 735.